ZIMNÍ FESTIVAL VÍNA - 25.1.2025
+ Večerní (ne)vinná afret párty
Vinné sklepy budou otevřeny od 10.00 do 19.00 hod., vychutnáte si skvělá vína od němčičských vinařů a k chuťi přijdou vhod i tradiční zimní místní pochutiny.
ZIMNÍ FESTIVAL VÍNA - 25.1.2025
+ Večerní (ne)vinná afret párty
Vinné sklepy budou otevřeny od 10.00 do 19.00 hod., vychutnáte si skvělá vína od němčičských vinařů a k chuťi přijdou vhod i tradiční zimní místní pochutiny.
datum: 25. 1. 2025
Vinné sklepy budou otevřeny od 10.00 do 19.00 hod., vychutnáte si skvělá vína od němčičských vinařů a k chuťi přijdou vhod i tradiční zimní místní pochutiny.
datum: 25. 1. 2025
Víno a sýr patří k sobě, to ví každý. Mají společný přírodní charakter a nejen to. Spojuje je také složitá, pečlivá výroba. Vzájemně se tak dokonale doplňují. Víte ale, jak je kombinovat, abyste z jejich chuti dostali to nejlepší?
přidáno: 31. 10. 2019
Historie listopadového ochutnávání mladých vín sahá až do doby císaře Josefa II. Období začátku listopadu bylo ve znamení bohatého hodování – odtud spojení svatomartinská husa a víno.
přidáno: 24. 10. 2019
Září uteklo jako voda a ve vinařstvích se zase stala spousta věcí. Pojďme se společně podívat, co přinesl uplynulý měsíc.
přidáno: 10. 10. 2019
Život je rozmanitý a nabízí spoustu možností, což platí také v případě vína a jeho výroby. Přečtěte si náš článek, kde vás seznámíme se čtyřmi netradičními postupy výroby vína.
přidáno: 2. 10. 2019
Pokud jste milovníkem vína, tak určitě víte, jak se teplota podepíše na jeho vlastnostech. Přechlazené víno neuvolní aromatické látky a ztrácí svou přirozenou chuť. Při vyšších teplotách zase dominuje chuť alkoholu a víno bývá ostřejší až pálivé.
přidáno: 25. 9. 2019
Moderní doba nám dává téměř neomezené možnosti a výjimkou nejsou ani vína. Stále se potkáváme s novými odrůdami a vznikají nové moderní technologie, které nám pomáhají ulehčit práci. Populární se stávají také metody výroby, jež se naopak vracejí ke tradicím a na trhu se objevují produkty jako naturální vína.
přidáno: 19. 9. 2019
Jako vždy touto dobou, kdy všude kolem nás kvasí hroznová šťáva (a někdy nejen ta), plní se média zaručenými zprávami o kvalitě či nekvalitě burčáku, o podvodech prodejců i nejrůznějšími testy.
přidáno: 6. 9. 2013
Dřevo sudu má vliv na kvalitu i chuť vína. Které jsou nejvhodnější sudy a s jakými se setkáváme běžně u našich vinařů?
přidáno: 29. 3. 2013
Gastronomie je do češtiny překládána jako umění kuchařské. Jen to některým pracovníkům v pohostinství zůstalo utajeno…
přidáno: 19. 2. 2013
Stařečci na Moravě říkávali o víně: „dá sa, nedá sa, dá sa svařit“. Potřebujeme tedy kvalitní víno k tepelným úpravám, nebo je to jedno? Je rozdíl mezi svařeným vínem a punčem?
přidáno: 19. 2. 2013
přidáno: 16. 2. 2011
přidáno: 17. 12. 2010
V dalším pokračování našeho seriálu o víně, který pro vás píše sommelier a publicista Branko Černý se podíváme zblízka na výrobu vína i na lehce alkoholní sladkou šťávu zvanou, ne vždy správně, burčák.
přidáno: 17. 11. 2010